News

ABOUT

Related documents

Resscapital söker en portföljförvaltare

Portföljförvaltare

Resscapital söker en ny medarbetare till portföljförvaltningen. Tjänsten är en mycket utvecklande roll för Dig med kompetens inom finansiell ekonomi, kvantitativ analys eller statistik. Vi söker en person som vill lära sig vårt unika förvaltningsområde och utvecklas till en erfaren portföljförvaltare med eftertraktad specialkompetens. Hos oss blir du del av ett erfaret team som sedan 2011 har byggt upp ett förvaltningsbolag inom alternativa investeringar.

Resscapital är ett svenskt kapitalförvaltningsbolag med god lönsamhet. Vi verkar under Finansinspektionens tillsyn och förvaltar fonden Ress Life Investments. Fonden består av en diversifierad portfölj av livförsäkringar som genererar en långsiktigt stabil och attraktiv avkastning för våra investerare. Vårt kontor är placerat i centrala Stockholm.

Utmaningar

Hos oss blir du en viktig medarbetare som får stöd av dina erfarna kollegor för att kunna lära dig portföljförvaltning inom försäkringsrelaterade tillgångar, främst amerikanska livförsäkringar. Rollen ger dig en unik chans att utvecklas inom vår del av branschen där fokus kommer att ligga på förvaltning och analys av alternativa tillgångsslag, värdering.

Du arbetar med den löpande portföljförvaltningen och kommer att delta i utvecklingen av vårt interna portföljhanteringssystem. Tjänsten innebär även dagliga kontakter med affärsmotparter i USA. Målsättningen är att du på sikt skall kunna ta ansvar för hela den löpande förvaltningen och investeringar på försäkringsmarknaden.

Krav

Vi söker en ödmjuk och självgående person med kommersiellt fokus som vill växa tillsammans med oss. Tidigare erfarenhet som portföljförvaltare är inte nödvändig. Du har en högskoleutbildning på mastersnivå från teknisk högskola eller universitet. Du har minst två års arbetslivserfarenhet. Du har goda kunskaper inom områden som kvantitativ analys, programmering, statistik, finansiell ekonomi eller försäkringsmatematik. Meriterande är även om du har erfarenhet från finans- eller försäkringsbranschen. Eftersom programmering är en viktig del av tjänsten skall du kunna behärska programmeringsspråk som till exempel VBA, Python, C++ eller C-sharpe.

Din personlighet är av stor betydelse då vi är ett litet företag där samarbete och pålitlighet är viktiga faktorer. Du kommer att vara delaktig i hela bolagets verksamhet. Du är en resultatinriktad individ som lägger stor vikt vid att alltid leverera högsta kvalitet i ditt arbete. Du talar och skriver flytande svenska och engelska.

Ansökan

Ansök genom att klicka på länken här. Eventuella frågor rörande tjänsten hänvisas till career@resscapital.com.

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 24/2 2019. Ansökningar behandlas löpande under ansökningsperioden.

Vi undanber oss alla samtal och mail från mediesäljare och rekryteringsbyråer.

Read more

INFORMATION

See information , annual reports and read about our governance  

ABOUT RESSCAPITAL

Text about resscapital 

Sustainability

Text promoting the latest white paper 

subscribe to our monthly report 

Subscribe to our monthly report to receive the latest performance data from Ress Capital